• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za poparu po bakinom receptu: Jelo koje greje dušu i telo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva

  • 2
Popara Foto: Shutterstock

Jedno od jela na kojima su odrasle genercije Srba. Jednostavni sastojci koje je nekad svako domaćinstvo posedovalo, davali su ukusno i zasitno jelo.

Ovo je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva.

Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena, kada je, danas se čini, sve bilo daleko jednostavnije.

Sastojci:

  • 400 gr starog belog hleba
  • 400 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 150 gr kajmaka
  • 250 gr starog sira
  • so, ukoliko ima potrebe

Priprema: 

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.

Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.

Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.

Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Veteran

    6. novembar 2021. | 09:28

    I jedno jaje se doda pri kraju spremanja i izmeša za lepši ukus.

    Podelite komentar

  • baba smilja iz darosave

    6. novembar 2021. | 19:22

    maslac

    Podelite komentar