![Popara Popara](https://xdn.tf.rs/2021/11/05/popara-460x0.jpg)
Jedno od jela na kojima su odrasle genercije Srba. Jednostavni sastojci koje je nekad svako domaćinstvo posedovalo, davali su ukusno i zasitno jelo.
Ovo je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva.
Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena, kada je, danas se čini, sve bilo daleko jednostavnije.
Sastojci:
- 400 gr starog belog hleba
- 400 ml vode
- 400 ml mleka
- 150 gr kajmaka
- 250 gr starog sira
- so, ukoliko ima potrebe
Priprema:
Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.
Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.
Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.
Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Veteran
I jedno jaje se doda pri kraju spremanja i izmeša za lepši ukus.
Podelite komentar
baba smilja iz darosave
maslac
Podelite komentar