3 proverena trika za vazdušaste i meke kiflice: Biće savršene i sutradan
Složićete se da nema lepšeg osećaja nego kada se ujutro probudite, napolju je hladno, a kućom se širi miris sveže ispečenih domaćih kiflica.
Svaka domaćica ima svoj način i provereni recept po kom pravi testo, međutim, početnici u kuhinji neretko prave greške zbog kojih im kiflice ne narastu ili se brzo stvrdnu.
Da biste napravili vazdušaste kiflice koje će biti jednako ukusne i meke i sutradan, postarajte se da ne pravite ove tri greške:
1. Stavljate suvi kvasac
Kiflice se prave od davnina, a svako će reći da ih je njegova baka pravila najbolje. I istina je, bake su pravile najlepše kiflice, jer su koristile domaće namirnice i sveži kvasac.
Priprema testa sa svežim kvascem ima mnogo prednosti. Kvasac pecivu daje specifičnu aromu i volumen. Međutim, potrebno je da ga koristite na ispravan način.
Kvasac izmrvite i stavite ga u posudu, a onda ga prelijte sa malo mlake vode (ili mleka) i dodajte kašičiću šećera.
Voda, odnosno mleko mora biti temperature između 32 i 38 stepeni. Ukoliko je tečnost hladnija ili toplija od tih vrednosti, kvasac se neće aktivirati.
2. Ne ređate ih jednu do druge
Da bi kiflice bile vazdušaste i meke, potrebno je da ih poređajte tako da budu tik jedna uz drugu. Kada ih suzbijete i stavite da se peku, testo neće imati kud, pa će ići u visinu i tako dobiti na mekoći.
3. Ostavljate ih na vazduhu
Postoji "caka" i da se vruća peciva stave u činiju i potom "umotaju" u plastičnu kesu, koja će učiniti da se vlaga duže zadrži, a kiflice omekšaju.
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.