• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskave susam kajzerice punjene neodoljivim nadevom: Recept za najlepši zimski doručak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad dođe hladno vreme, svima je potreban kaloričniji obrok

  • 0
Mini Pica Foto: Shutterstock

U poznatom lancu restorana brze hrane jedno od najpopularnijih jela tokom jeseni i zime je sendvič sa slaninom, jajima i sirom. Sličan, ako ne i ukusniji obrok možete da napravite i sami, i da obezbedite sebi dovoljno energije za početak novog radnog dana.

Kajzerice za koje vam donosimo recept mogu da stoje nekoliko dana i da budu hrskave, a obrok od njih biće jednako ukusan i ako ga spremite čim kajzerice izvadite iz rerne, ali i ako one odstoje nekoliko dana.

Dodatna prednost ovog doručka je što nadev možete da prilagođavate shodno onome što imate u frižideru; ako volite malo suvlji nadev iskoristite ostatke pečene piletine, a ako ste pak ljubitelji masnijeg obroka neka nadev bude baziran na slaninici. U svakom slučaju, kombinacija mesa ili suhomesnatih proizvoda sa pavlakom, krastavčićima i kačkavaljem obezbediće da nekoliko sati posle doručka ne osećate glad.

Sastojci za kajzerice:

  • 550 gr brašna
  • 250 ml mleka
  • pola kockice svežeg kvasca
  • supena kašika šećera
  • supena kašika soli
  • 80 gr putera
  • 2 jaja
  • 50 gr susama

Za nadev:

  • 200 gr slanine, kobasice ili pečene piletine
  • pola čaše pavlake
  • 4 kisela krastavčića
  • 100 gr kačkavalja

Priprema:

Zagrejte 200 mililitara mleka, dodajte šećer i kvasac i ostavite da se kvasac aktivira. Potom dodajte brašno, rastopljeni puter, so i jedno jaje. Zamesite testo dok ne postane elastično, pa ga ostavite da uskisne.

Kad testo udvostruči zapreminu, prebacite ga na pobrašnjenu površinu, podelite na deset jufki i od svake jufke formirajte lopticu. Ređajte loptice od testa na pleh obložen pek papirom i opet ostavite da narastu.

Umutite jaje sa preostalih 50 mililitara mleka, pa silikonskom četkicom premažite svaku kajzericu, pospite je susamom i opet premažite kako susam ne bi spao sa testa.

Pecite na 180 stepni dok kajzerice ne porumene.

Svaku kajzericu presecite na pola, pa je napunite nadevom od mesa, pavlake i sitno iseckanih krastavčića, pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu na desetak minuta.

Služite toplo.

Prijatno!

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti