
Recept za pica burek kao iz pekare: Hrskav i pun nadeva postaće vaš omiljeni doručak
Svi smo se uželeli toplih i kaloričnih obroka za doručak, jer smo ih u toku leta izbegavali u širokom krugu.
A ima li šta lepše od bureka koji se zalije čašom jogurta? U jednom ćete se složiti - hrskavom zalogaju s ukusnim nadevom niko ne može da odoli.
Iako se na našim prostorima u većini slučajeva burek sprema sa mesom ili sirom, nećete pogrešiti ni sa pica burekom.
Jedna namirnica se razlikuje od osnovnih sastojaka za picu, a to je kuvano jaje koje će ovom jelu dati specifičan i bogat ukus.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 200 gr pečenice ili šunke
- 150 gr kačkavalja
- pola kesice praška za pecivo
- 120 ml ulja
- jedno kuvano jaje
- 250 ml mlake vode
- 150 gr kečapa
- origano
Priprema:
Okrugli pleh podmažite uljem, pa stavite jednu koru na dno i nauljite je.
Sledeće dve kore zgužvajte, nauljite i stavite ih na prvu koru. Postupak ponavljate dok ne potrošite polovinu kora.
U posudu sipajte mlaku vodu i dodajte prašak za pecivo, a onda tom vodom poprskajte naslagane kore.
Premažite ih kečapom, pa poređajte pečenicu ili šunku, izrendani kačkavalj, ustinjeno kuvano jaje i sve pospite origanom.
Preostale kore nauljite i poprskajte sa malo vode, pa ih gužvajte i ređajte. Postupak ponavljate sve dok imate kora.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Posle 15 minuta, pleh izvadite iz rerne, pa ga prekrijte folijom, kako kore ne bi izgorele.
Burek secite dok je vruć i služite uz čašu jogurta.
Prijatno!
Video: Srbi uče svet kako se pravi pica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.