Pite su relativno brzo jelo za pripremu, uvek dobro dođu kao posluženje, ali i kao dobar izbor za doručak ili večeru.
Jedna od omiljenih na našim prostorima, pored pite sa sirom, svakako jeste pita sa mesom, posebno ukoliko se pravi u nešto drugačijem izdanju - u obliku trouglića.
Prilično su jednostavni za pripremu, ukusni i dekorativni.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 2 srednje glavice crnog luka
- 500 mlevenog junećeg mesa
- 1 čaša kisele pavlake (180 gr)
- 3 komada jaja
- 200 ml kisele vode
- 150 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 2 čena belog luka
- susam za posipanje
Priprema:
Sitno iseckati luk i prodinstati ga na malo ulja i vode. Kada luk postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, mleveno meso, začine po ukusu i prodinstajte.
U odvojenoj posudi umutite jaja, pavlaku, kiselu vodu, so, biber i ulje. Sve kore po dužini presecite na pola.
Jedan prepolovljeni list kore namažite prelivom od jaja i pavlake, stavite preko dugu koru, a onda i treću i nanesite fil. Umotajte koru u trougao i tako radite dok ne potrošite sav materijal.
Gotove trougliće poređajte u pleh, premažite sve ostatkom preliva od jaja i pavlake, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada porumene, izvadite ih da se prohlade, pa poslužite.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.