Urnebes salata je kraljica trpeze na svim slavljima i neizostavna gozba pravih gurmana. Većina domaćica je ubeđena da zna pravi recept za ovo jelo.
Međutim, original urnebes ima jedan tajni sastojak bez koga je nezamisiv - kajmak.
Ovo pikantno predjelo može da se servira na različite načine, a na slavskoj trpezi će najlepše izgledati ako od smese za urnebes salatu napravite dekorativne kuglice.
Sastojci:
- 500 gr sitnog sira
- 3 kašičice mlevene začinske paprike
- 1 kašika tucane paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike kajmaka
- 1 kašika ulja
- so
Priprema:
Beli luk iseckajte sitno, pa ga stavite u činiju i dodajte sve navedene sastojke.
Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini i formirajte kuglice željene veličine.
Kuglice poređajte na tancu, pa ih stavite u frižider da odstoje najmanje tri sata pre posluženja.
Služite ih kao naše bake i deke, uz vruće pečenje i domaću rakiju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.