Sezona slava je počela, a domaćice već razmišljaju kako da im slavska trpeza bude što raznovrsnija. Pored glavnog jela i stinih kolača, važno je kakvo će biti predjelo. Osim što je imperativ da su jela ukusna, treba voditi računa o vremenu pripreme, ali i ekonomičnosti.
Kremasta salata sa piletinom je jeftino jelo koje vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a prepečeni susam ovoj salati daje poseban ukus.
Sastojci:
- 150 gr susama
- 750 gr pilećeg belog mesa
- jedna kocka za supu
- 200 gr kornišona
- 200 gr majoneza
- 400 gr pavlake
- so po ukusu
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
Susam prepecite na zagrejanom tiganju, vodeći računa da ne zagori.
Pileća prsa stavite u šerpu, sipajte vodu da ogrezne i dodajte kocku za supu.
Kuvajte piletinu 30 minuta, a vodu dolivajte po potrebi.
Piletinu izvadite iz vode i ostavite je da se ohladi, a onda je iseckajte na kockice. Kornišone takođe iseckajte a kockice.
Majonez, pavlaku, susam, kornišone, piletinu, so, biber stavite u jedno posudu i sve dobro promešajte.
Salatu stavite u frižider da se ohladi, a onda je poslužite.
Prijatno!
Video: Posvađana salata od matovilca i mortadele koju će svi obožavati
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.