Iako je toliko korišćena namirnica u srpskoj kuhinji, luk se slabije pojavljuje i koristi u receptima kao glavna zvezda.
Međutim, kada se luk iskoristi na drugačiji način, a uz njega se upotrebe i omiljene namirnice poput jaja, pavlake i slaninice, dobije se fantastično i brzo jelo, koje će zadovoljiti i nepca najvećih izbirljivaca.
Sastojci:
- 250 gr lisnatog testa
- 150 gr slaninice
- 300 gr crnog luka
- ulje
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 ml neutralne pavlake
- 5 jaja
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo i stavite ga u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu posudu.
Ivice savijte ka unutra, ili isecite, pa ispecite odvojeno i iskoristite kao grickalicu.
Na ulju prodinstati crni luk iseckan na rebarca i slaninicu isečenu na kockice. Skloniti sa vatre, dodati umućena jaja, kiselu pavlaku, neutralnu pavlaku, so i biber i sve dobro sjediniti.
Izlijte smesu na testo i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.
Kada je pečeno, izvadite i ostavite oko 15 minuta da se ohladi, pa isecite na parčiće željene veličine i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.