Recept za pitu sa slaninicom i lukom: Savršen gurmanski zalogaj

   ≫ 
  • 0
Pita sa lukom, tart, slano jelo, pita Foto: Shutterstock

Iako je toliko korišćena namirnica u srpskoj kuhinji, luk se slabije pojavljuje i koristi u receptima kao glavna zvezda.

Međutim, kada se luk iskoristi na drugačiji način, a uz njega se upotrebe i omiljene namirnice poput jaja, pavlake i slaninice, dobije se fantastično i brzo jelo, koje će zadovoljiti i nepca najvećih izbirljivaca.

Sastojci:

  • 250 gr lisnatog testa
  • 150 gr slaninice
  • 300 gr crnog luka
  • ulje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 5 jaja
  • so, biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo i stavite ga u podmazanu okruglu tepsiju ili vatrostalnu posudu.

Ivice savijte ka unutra, ili isecite, pa ispecite odvojeno i iskoristite kao grickalicu.

Na ulju prodinstati crni luk iseckan na rebarca i slaninicu isečenu na kockice. Skloniti sa vatre, dodati umućena jaja, kiselu pavlaku, neutralnu pavlaku, so i biber i sve dobro sjediniti.

Izlijte smesu na testo i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.

Kada je pečeno, izvadite i ostavite oko 15 minuta da se ohladi, pa isecite na parčiće željene veličine i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti