
Pihtije su jelo koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Dok jedni ne mogu da osete ni njihov miris, drugi s nestrpljenjem čekaju hladno vreme i period slava kada će napokon uživati u njihovom ukusu.
Zato za ljubitelje pihtija donosimo tradicionalni recept za njih. Iako ih mnogi spremaju sa jednom vrstom mesa, oni koji su vični u njihovom spremanju tvrde da su najlepše pihtije one koje se spreme sa junetinom i svinjetinom.
Sastojci:
- 1 svinjska butkica
- 2 svinjske nogice
- 1/2 junećeg repa
- 500 gr junećeg ribića
- glavica belog luka
- so, biber u zrnu
- 4-5 listića lovora
- voda
- začinska paprika za posipanje
Priprema:
Butkicu i svinjski ribić isecite na veće komade, pa ih zajedno sa repom i nogicama stavite u veću šerpu.
U šerpu dodajte lovorov list, so, biber i glavicu belog luka zajedno sa ljuskom.
Nalijte vodom da ogrezne i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Obareno meso izvadite iz šerpe, pa odvojite meso od kostiju i masnoće, a supu od kuvanja procedite.
U duboke tanjire rasporedite komade mesa, pa ih prelije proceđenom supom.
Pihtije ostavite na hladnom da se stegnu, a zatih iz secite na kocke željene veličine.
Pospite ih sitnom začinskom paprikom i poslužite.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Schwyz
Pihtije se na prave sa toliko mesa.
Podelite komentar
X
Meni je ovo bila najgadnija stvar na svetu, ali jednom kad sam odlucio da probam, mislim da je to bilo nesto najukusnije sto sam jeo u zivotu
Podelite komentar
iFox
Još bolje ako je butkica dimljena.
Podelite komentar