
Pihtije su jelo koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Dok jedni ne mogu da osete ni njihov miris, drugi s nestrpljenjem čekaju hladno vreme i period slava kada će napokon uživati u njihovom ukusu.
Zato za ljubitelje pihtija donosimo tradicionalni recept za njih. Iako ih mnogi spremaju sa jednom vrstom mesa, oni koji su vični u njihovom spremanju tvrde da su najlepše pihtije one koje se spreme sa junetinom i svinjetinom.
Sastojci:
- 1 svinjska butkica
- 2 svinjske nogice
- 1/2 junećeg repa
- 500 gr junećeg ribića
- glavica belog luka
- so, biber u zrnu
- 4-5 listića lovora
- voda
- začinska paprika za posipanje
Priprema:
Butkicu i svinjski ribić isecite na veće komade, pa ih zajedno sa repom i nogicama stavite u veću šerpu.
U šerpu dodajte lovorov list, so, biber i glavicu belog luka zajedno sa ljuskom.
Nalijte vodom da ogrezne i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Obareno meso izvadite iz šerpe, pa odvojite meso od kostiju i masnoće, a supu od kuvanja procedite.
U duboke tanjire rasporedite komade mesa, pa ih prelije proceđenom supom.
Pihtije ostavite na hladnom da se stegnu, a zatih iz secite na kocke željene veličine.
Pospite ih sitnom začinskom paprikom i poslužite.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Teško je naći srodnu dušu, a devojku...": Pitali smo muškarce jel teško naći devojku u Beogradu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Schwyz
Pihtije se na prave sa toliko mesa.
Podelite komentar
X
Meni je ovo bila najgadnija stvar na svetu, ali jednom kad sam odlucio da probam, mislim da je to bilo nesto najukusnije sto sam jeo u zivotu
Podelite komentar
iFox
Još bolje ako je butkica dimljena.
Podelite komentar