• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za prženice na malo drugačiji način: Jedan sastojak im daje specifičan ukus

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lako ih je spremiti, teško im je odoleti

  • 7
Prženice, tost, hleb Foto: Shutterstock

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak i odličan su način da se iskoristi stari hleb od prethodnih dana.

Za njihovu pripremu je potrebno malo sastojaka koje već imate kod kuće, ali recept za ove prženice se razlikuje od ostalih.

Tajna je u jednom sastojku koji im daje specifičan ukus kom nećete moći da odolite. Ovako spremljene ih možete jesti i sa slanim i sa slatkim namazima.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 3 jaja
  • 200 ml mleka
  • so
  • 100 gr puter

Priprema:

Jaja, mleko i malo soli sjedinite u dubokom tanjiru. Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu od jaja i mleka.

Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške.

Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove.

Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće. Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju. A neće biti ni masne.

Služite ih tople uz dzem, krem, suvomesnate proizvode ili sirni namaz. Izbor je na vama.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ja

    24. novembar 2021. | 09:46

    3 jaja? Bez 5 ništa🙂

    Podelite komentar

  • joE

    24. novembar 2021. | 09:12

    Moja zena zna bolje

    Podelite komentar

  • Jokde

    24. novembar 2021. | 08:53

    Ukusne su ali sa puterom su bomba..

    Podelite komentar