Recept za namaz sa tunjevinom i senfom: Pikantna i ukusna pašteta koja se pravi za tili čas
![](https://xdn.tf.rs/2021/09/27/snack-56707961920-460x0.jpg)
Brz i ukusan obrok uvek dobro dođe, a naročito kada nemamo mnogo vremena da se bavimo kuvanjem.
Recept, za ovaj malo drugačiji, ali ukusan i pikantan namaz, koji vam donosimo pružiće potpuni užitak vašim nepcima.
Pikantan ukus ovoj pašteti posebno daje senf. Odlična je za doručak ili za večeru, ali može da posluži i kao hranljiva i zdrava užina.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 2 šargarepe
- 3 kašike senfa
- 1 dl kisele pavlake
- so,biber
- peršun
Priprema:
Oljuštite i obarite šargarepu. U blender stavite crveni luk i na manje delove sečenu šargarepu. Izblendirajte što je moguće sitnije.
U to dodajte komade tunjevine senf, pavlaku, so, biber, par strukova svežeg peršuna i sve zajedno ponovo izblendirajte tako da dobijete kompaktnu masu.
Stavite paštetu u činiju u kojoj ćete je poslužiti. Pospite je po i vrhu seckanim peršunom ukoliko želite i spremna je za posluženje.
Uz ovaj namaz možete poslužiti bilo koji hleb, ali svakako je najukusniji u kombinaciji sa tamnim koji sadrži i semenke.
Prijatno!
Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.