![uštipci uštipci](https://xdn.tf.rs/2021/07/26/ustipci-460x0.jpg?ver=262882)
Iako ih često nazivaju sirotinjskom hranom, što su, zapravo, nekada i bili, uštipci su jelo kome skoro niko ne može da odoli.
Nekada su bake ukućanima obrok spremale samo od onoga što su imale - brašno, voda, ulje, so i napravi se doručak očas posla.
I baš kao i tad, tako i sad, uštipke vole i veliki i mali, a mi vam donosimo recept za hercegovačke uštipke koji su poznati po tome što se u njih dodaje rakija.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike rakije od loze
- ulje za prženje
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo.
Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice.
U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kutlačom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike.
Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Služite ih tople, najlepše uz pršutu i kiselo mleko, a ukoliko postite mažite ih džemom.
Prijatno!
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
XX
Od cega ce da naraste?
Podelite komentar