Recept za ukusni pilav sa piletinom i povrćem: Ovakav do sada sigurno niste probali

Recepti sa piletinom i pirinčem su uvek popularni i poželjni, a kombinacija ove dve namirnice ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Pilav sa piletinom i povrćem je starinsko, tradicionalno jelo koje ne zahteva puno veštine i vremena, a veoma je ukusno i zasitno.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 250 gr pirinča
- 150 gr kukurza šećerca
- 200 gr boranije
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 3 čena belog luka
- so, biber
- svež peršun za posipanje
- ulje
Priprema:
Piletinu isecite na kocke srednje večine, pa ih stavite u šerpu sa vodom da se kuvaju na umerenoj temperaturi.
Dok se piletina kuva pripremite ostale sastojke.
Crni i beli luk isecite sitno, a papriku i šargarepu na kockice.
Kuvanu piletinu izvadite iz vode i odložite je u drugu posudu.
U šerpu sipajte malo ulja, pa crni luk i šargarepu popržite zajedno, a onda dodajte piletinu, pirinač, beli luk, papriku, kukuruz i boraniju. Začinite po ukusu solju i biberom.
Kada piletina počne da rumeni, a pirinač da dobija providnu boju, nalijte vodu u šerpu da ogrezne, i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Kada je pirinač na pola gotov, pilav preručite u pouljenu posudu za pečenje i stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata.
Gotovo jelo pospite svežim peršunom i poslužite.
Prijatno!
Video: Trik zbog koga ćete zaboraviti tupe kuhinjske noževe i skupe oštrače
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
С-17
Ајооооој,где ме нађосте! Ово бих могао да једем сваки дан да ми не досади.
Podelite komentar