![Punjene paprike Punjene paprike](https://xdn.tf.rs/2021/12/08/punjene-paprike-460x0.jpg)
U toku posta domaćice su često u dilemi šta da spreme za ručak, a da bude ukusno i zasitno. Punjenje paprike, bilo sveže ili suve, su odličan izbor za vreme posta, jer su podjednako ukusne i sa mesom i bez njega.
Ovo je recept sa preciznim merama, koji nikako ne može da omane, pa ga kao takvog mogu spremiti i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 10 suvih paprika
- 2 glavice crnog luka
- 60 gr pirinča
- 2 srednja krompira
- 2 veće šargarepe
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- ulje
- so, biber
- začini po ukusu
- 2 kašike mlevenih oraha
- 100 ml soka od paradajza
sastojci za zapršku:
- 100 ml ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašika začinske paprike
Priprema:
Paprike potopite u vruću vodu i ostavite da odstoje 10 minuta.
Šargarepu i krompir izrendajte krupno, a crni i beli luk isecite sitno.
Pirinač dobro operite u nekoliko voda.
U dubljem tiganju zagrejate ulje, pa stavite crni luk da se dinsta.
Kada luk omekša, dodajte šargarepu, pirinač i krompir i dinstajte sve zajedno.
Posle nekoliko minuta dodajte sve začine, orahe i beli luk.
Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sklonite sa ringle.
Smesom od pirinča i povrća napunite paprike.
Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa vodoravno poređajte paprike i prelijte ih sokom od paradajza, pa dolijte vodu da paprike ogreznu.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta.
Za to vreme spremite zapršku.
U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno i začinsku papriku. Kada se sve sjedini, sklonite tiganj sa ringle.
Posle 30 minuta, paprike izvadite iz rerne, pa ih prelijte zaprškom i vratite u rernu još 10 minuta.
Gotove paprike pospite seckanim peršunom i poslužite tople uz pire krompir i omiljenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.