Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - jela spremljena od krompira su uvek ukusna.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće čijem ukusu niko neće moći da odoli.
Najbolje od svega je što je recept za posan, ali mislili smo i na one koje ne poste tako što smo naveli sastojke za ukusan umak od sira koji se savršeno kombinuje sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 6 kašika maslinovog ulja
- kašičica začinske paprike
- kašičica ruzmarina
- so, biber
- kašičica suvog začina
sastojci za umak:
- 200 gr sitnog sira
- 2 kašike svežeg peršuna
- kašika maslinov ulja
- 2 čena belog luka
- kašika pavlake
- so, biber
- kašičica začinske paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, pa ubacite krompir i kuvajte ga dok ne omekša.
U maloj činiji pomešajte sve navedene sastojke. Ukoliko želite možete da dodate i začine po vašem ukusu.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite krompir koji ste prethodno ocedili od vode.
Preko krompira prelijte marinadu, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni, 20 minuta.
Za to vreme možete da pripremite umak.
Priprema umaka:
Sve navedene sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je umak gotov.
Oni koji poste krompir mogu da služe uz ribu i omiljenu salatu, a drugi sa umakom i piletinom.
Prijatno!
Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ratko
Ukusno samo što nije hrskav.
Podelite komentar
i suva
majcina dusica
Podelite komentar