
Ko ne voli hrskav krompir kao prilog uz bilo koje jelo? Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - jela spremljena od krompira su uvek ukusna.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće čijem ukusu niko neće moći da odoli.
Najbolje od svega je što je recept za posan, ali mislili smo i na one koje ne poste tako što smo naveli sastojke za ukusan umak od sira koji se savršeno kombinuje sa pečenim krompirom.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 6 kašika maslinovog ulja
- kašičica začinske paprike
- kašičica ruzmarina
- so, biber
- kašičica suvog začina
sastojci za umak:
- 200 gr sitnog sira
- 2 kašike svežeg peršuna
- kašika maslinov ulja
- 2 čena belog luka
- kašika pavlake
- so, biber
- kašičica začinske paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, pa ubacite krompir i kuvajte ga dok ne omekša.
U maloj činiji pomešajte sve navedene sastojke. Ukoliko želite možete da dodate i začine po vašem ukusu.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite krompir koji ste prethodno ocedili od vode.
Preko krompira prelijte marinadu, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni, 20 minuta.
Za to vreme možete da pripremite umak.
Priprema umaka:
Sve navedene sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je umak gotov.
Oni koji poste krompir mogu da služe uz ribu i omiljenu salatu, a drugi sa umakom i piletinom.
Prijatno!
Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ratko
Ukusno samo što nije hrskav.
Podelite komentar
i suva
majcina dusica
Podelite komentar