
Sardina je veoma zdrava namirnica koja u pakovanju od 80 grama sadrži čak 23 grama proteina. Mnogi su navikli da je jedu isključivo uz crni luk i hleb, a da li ste znali da od nje možete pripremiti i fantastičnu, pomalo neobičnu paštetu?
Priprema se brzo, a poseban šmek daće joj prepečen hleb, tanko premazan puterom.
Ukoliko izostavite kuvano jaje i iskoristite margarin, dobićete posni namaz.
Sastojci:
- 1 konzerva sardine
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 2 kašičice putera ili margarina
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica soka od limuna
- so, biber
- 1/2 veze svežeg peršuna
- mala glavica crnog luka
Priprema:
Priprema je krajnje jednostavna, sve sastojke stavite u seckalicu i sjedinite. Kriške hleba prepecite u tosteru ili na suvom tiganju, tanko ih premažite puterom i nanesite paštetu.
Uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.