Recept za šarana iz rerne: Hrskava i ukusna riba kakvu do sada niste probali
Vreme je posta, a pred nama je i najveća srpska slava Sveti Nikola pa vam donosimo recept za šarana iz rerne koji je će biti jedan od onih zalogaja u kojima ćete uživati.
Šaran je inače jedna od omiljenih vrsta ribe mnogima, a ako ga dobro spremite i oni koji ga manje vole rado će posegnuti za ovim jelom.
Sastojci:
- 12 parčića šarana
- 200 gr kukuruznog brašna
- kašičica crvene mlevene paprike
- kašika suvog biljnog začina
- pola kašičice suvog peršuna
- 1 limun
- so
Za marinadu:
- 2 dl ulja
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- pola veze svežeg peršuna
Priprema:
Parčiće šarana dobro usolite i ostavite da odstoje sat vremena.
Napravite marinadu tako što ćete pomešati ulje, sok od limuna, sitno seckan beli luk i sitno iscekan sveži peršun.
Izvadite ribu iz frižidera i svako parče premažite ovom marinadom sa obe strane, pa vratite u frižider posudu u kojoj je riba, a koju ćete poklopiti folijom na još sat vremena da se marinira.
Pleh u kom ćete peći ribu obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
U dubljoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, mlevenu papriku, suvi začin i suvi peršun.
Svako parče ribe uvaljajte u ovu mešavinu i pažljivo slažite u pleh.
Ribu pecite 20 minuta sa jedne strane, potom svako parče okrenite, pa pecite još 20 minuta.
Izvadite je iz rerne, servirajte na tanjir i dodajte kriške isečenog limuna.
Kao prilog možete poslužiti krompir salatu.
Prijatno!
Video: Praćnuo se šarančić: Ova riba komotno može da se nazove Ponedeljak
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.