Recept za salatu od kiselog kupusa kakvu do sada niste probali: Jedan sastojak je ključan
Za kiseli kupus važi da je prava riznica zdravlja, stoga je u ovo doba godine obavezan na svakoj srpskoj trpezi. Služi se kao salata, glavna je zvezda jela poput podvarka, sarme ili svadbarskog kupusa sa obiljem mesa.
Kao salata se obično služi ili klot bez ičega ili tek malo pouljen sa dodatkom tucane paprike. Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni.
Sastojci:
- srednja glavica kiselog kupusa
- 10 zrna crnog bibera
- par listova lovora
- 2 glavice belog luka
- oko 150 ml ulja
Priprema:
Glavicu kiselog kupusa isecite na rezanca i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.
Kada kupus omeška, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.
Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.
Gotovu salatu držite u frižideru do posluživanja.
Prijatno!
Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ma kakvi
Isečeš glavicu kiselog kupusa na krupnije kocke ,pospeš ljutom tucanom paprikom i preliješ blago uljem.Ništa lepše od salate od vruskavog kiselog kupusa koji se jede u slast ovako napravljen.
Podelite komentar
Рус
To ke Ruski kiseli kupus, tako oni to prave. Ni prići našem kiselom kupusu ..
Podelite komentar
Nenad
Po ovome receptu ja sam citav zivot pogresno jeo salatu od kiselog kupusa
Podelite komentar