Recept za posnu musaku sa tikvicama: Jelo koje će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

   ≫ 
  • 0
Musaka Foto: Shutterstock

Za vreme posta, domaćice su u večitoj dilemi šta bi mogle da spreme za ručak, a da to bude ukusno, zdravo i pre svega zasitno. Četvrta nedelja posta je počela, inspiracije je sve manje, a ideja nikad dosta.

Musaka je jedno od onih jela koje se često nađe na našoj trpezi, a asocijacija na nju su, naravno, krompir i meso. Međutim, posna verzija ovog jela će vas oduševiti, verovatno toliko da ćete je spremati i kada post prođe.

Sastojci:

  • 6 manjih tikvica
  • 4 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike začinske paprike
  • so, biber
  • 200 gr biljnog kačkavalja
  • ulje

Priprema:

Tikvice operite, oljuštite i isecite na kolutove. Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno. Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.

Na dnu posude u kojoj ćete peći musaku, rasporedite crni luk. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.

Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Slaganje završite tikvicama.

Na ulju zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike, pa prelijte preko tikvica.

U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.

Kačkavalj izrendajte na krupno redne, pa pospite odozgo.

Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.

U toku pečenja, ako tikvice ostanu bez vode, dolijte malo.

Musaku isecite na kocke željene veličine i služite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti