• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posnu musaku sa tikvicama: Jelo koje će oduševiti i najveće ljubitelje mesa

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrav i zasitan ručak za celu porodicu

  • 0
Musaka Foto: Shutterstock

Za vreme posta, domaćice su u večitoj dilemi šta bi mogle da spreme za ručak, a da to bude ukusno, zdravo i pre svega zasitno. Četvrta nedelja posta je počela, inspiracije je sve manje, a ideja nikad dosta.

Musaka je jedno od onih jela koje se često nađe na našoj trpezi, a asocijacija na nju su, naravno, krompir i meso. Međutim, posna verzija ovog jela će vas oduševiti, verovatno toliko da ćete je spremati i kada post prođe.

Sastojci:

  • 6 manjih tikvica
  • 4 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike začinske paprike
  • so, biber
  • 200 gr biljnog kačkavalja
  • ulje

Priprema:

Tikvice operite, oljuštite i isecite na kolutove. Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno. Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.

Na dnu posude u kojoj ćete peći musaku, rasporedite crni luk. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.

Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Slaganje završite tikvicama.

Na ulju zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike, pa prelijte preko tikvica.

U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.

Kačkavalj izrendajte na krupno redne, pa pospite odozgo.

Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.

U toku pečenja, ako tikvice ostanu bez vode, dolijte malo.

Musaku isecite na kocke željene veličine i služite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti