Pohovana palenta: Recept za savršen zimski doručak koji će vam dati energiju

 ≫ 
  • 0

Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime.

Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.

Sastojci:

  • 100 gr palente
  • 400 ml vode
  • malo soli
  • 50 gr parmezana (po želji)
  • 3 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 50 gr prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.

Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.

Palentu isecite na kocke, pravougaonike ili štapiće, u zavisnosti od toga da li više volite manje ili veće komade.

Umutite jaja, pa komade palente najpre spustite u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. U tiganj sipajte ulje, pa kad se dobro zagreje spuštajte paniranu palentu tek toliko da se uhvati fina korica.

Služite sa jogurtom i namazom po želji - kajmakom, sirom, pavlakom, ajvarom, paštetom…

Prijatno!

Video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti