Pohovana palenta: Recept za savršen zimski doručak koji će vam dati energiju
Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime.
Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.
Sastojci:
- 100 gr palente
- 400 ml vode
- malo soli
- 50 gr parmezana (po želji)
- 3 jaja
- 5 kašika brašna
- 50 gr prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.
Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.
Palentu isecite na kocke, pravougaonike ili štapiće, u zavisnosti od toga da li više volite manje ili veće komade.
Umutite jaja, pa komade palente najpre spustite u brašno, potom u jaja i na kraju u prezle. U tiganj sipajte ulje, pa kad se dobro zagreje spuštajte paniranu palentu tek toliko da se uhvati fina korica.
Služite sa jogurtom i namazom po želji - kajmakom, sirom, pavlakom, ajvarom, paštetom…
Prijatno!
Video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Prestala sam da se smejem jer je njemu smetalo": Jelena je preživela psihičku torturu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.