• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za jednostavne lazanje sa piletinom: Bez mnogo truda do ukusnog obroka

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj italijanski specijalitet mnogi vole

  • 0
Lazanje piletina Foto: Shutterstock

Ovo italijansko jelo mnogi vole, ali i izbegavaju da ga spremaju, jer zahteva strpljenje i pripremu bešamel sosa, što nekim domaćicama predstavlja gubljenje vremena. Međutim, i za to postoji rešenje - donosimo vam recept za lazanje sa piletinom koje ćete spremiti lako, a ukusnije su i sočnije od onih napravljenih po već, mnogima, poznatim receptima.

Sasatojci: 

  • 1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju
  • 300 gr pilećeg belog mesa
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • 2 šargarepe
  • 200 gr trapista
  • so, suvi biljni začin
  • 100 ml kečapa
  • ulje

Priprema: 

Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve to začinite po ukusu. Začinjenu piletinu prodinstajte na ulju pet minuta.

Nakon toga piletinu prelijte sa 200 ml neutralne pavlake koju ste pomešali sa kiselom pavlakom i pustite da se krčka dok se ne zgusne. Ostatak neutralne pavlake ostavite za kasnije.

Pravougaonu vatrostalnu posudu premažite uljem i složite prvi red lazanja.

Preko kora stavite fil od piletine i pavlake, prelijte malo kečapa preko i postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Po vrhu prelijte ostatakom neutralne pavlake i obilno pospite narendanim trapistom, pa po želji stavite i malo kečapa.

Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite jos pet minuta da se uhvati korica. Servirajte toplo.

Prijatno!

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti