Dekorativno, a ukusno predjelo koje će sve oduševiti: Jestiva jelka sa neodoljivim punjenjem

   ≫ 
  • 0
Jelka od testa Foto: Shutterstock

Kako su novogodišnji praznici i sinonim za ogromne gužve, privođenje poslova kraju, pa i pripremu svečanije trpeze, tako mnogi pribegavaju jednostavnim, a efektnim rešenjima.

Većini je stalno da osim što će jelo biti ukusno, bude dekorativno i lepo ukrašeno, pa i u skladu sa novogodišnjom temom.

Zato vam donosimo najjednostavniji recept za ukusnu jelku od testa, koja je podložna promenama, pa je tako možete napraviti i slatku i slanu .

Sastojci:

  • 500 gr lisnatog testa (2 x 250 gr)
  • 3 pune kašike pesto sosa
  • 200 gr kačkavalja
  • 10 komada čeri paradajza
  • 1 jaje

Priprema: 

Lisnato testo razvaljajte na jednake pravougaonike. Jedan deo stavite na pek papir i odmah premestite na pleh.

Na jedan deo razmažite pesto sos, narendajte kačkavalj, pa preklopite dugom polovinom, a onda isecite u oblik jelke, odnosno velikog trougla, pri tom koristeći što veću površinu testa. 

Irežite trake od vrha do dna jelke sa leve i desne strane jednake širine. Tračice uvijte u spiralu.

Čeri paradajz presecite na polovine, pa poređajte po jelci od testa i malo ih utisnite.

Jaje razmutite i premažite celu jelku.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite testo oko 30 minuta.

Premestite na dasku, dekorišite i poslužite.

Nadeve inače možete odabrati sami, pa tako možete staviti i suvomesnate proizvode po izboru, ali i napraviti slatku varijantu, pa iskoristiti krem ili džem za punjenje. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti