Recept za musaku sa karfiolom: Staro jelo na potpuno novi način

   ≫ 
  • 0
Musaka od karfiola Foto: Shutterstock

Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi po osnovnom receptu od krompira i mesa, ali nisu nepoznate verzije u kojima se, umesto krompira, koristi drugo povrće poput pečenih paprika, plavog patlidžana ili tikvica.

Nešto novija varijanta ovog jela pravi se sa karfiolom, a ako je do sada niste probali zima je pravo vreme da je uvrstite kao obrok na porodičnoj trpezi. Mnogi ljubitelji tradicionalne musake biće oduševljeni i ovom njenom verzijom.

Sastojci: 

  • glavica karfiola od 1 kg
  • 400 grama junećeg mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • čaša kisele pavlake
  • ulje
  • peršunov list
  • 50 gr maslaca

Priprema: 

Karfiol očistite, operite, iskidajte na cvetiće i obarite u posoljenoj ključaloj vodi 10 minuta. Glavicu crnog luka očistite, sitno iseckajte i propržite na ulju. Kada luk postane staklast dodajte meso, so i biber, pa još propžite sve zajedno.

Vatrostalnu posudu namažite uljem, stavite pola količine karfiola, zatim meso i opet karfiol.

Umutite jaja i pomešajte ih sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima, pa prelijte musaku. Odozgo poređajte maslac isečen na listiće i po želji sitno seckani peršun.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Musaku stavite u rernu i pecite dok ne porumeni.

Prijatno!

Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti