Recept za bruskete sa pršutom i sirnim namazom: Lagani, hrskavi, aromatični i slasni
Naše bake su od starog hleba pravile prava remek-dela za doručak - poparu, prženice, tople sendviče, a Italijani su izmislili bruskete koje kada gledate samo na slici bude apetit.
Verujemo da će se domaćice složiti da su im omiljena jela ona koja se brzo spremaju, a ovi brusketi su baš takvi.
Kada se pomešaju sirni namaz, pršuta i začini, nastaje prava rapsodija ukusa u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 1 baget ili 1 stari hleb
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 kašičice origana
- 1/2 kašičica belog luka u prahu
- 150 gr pršute
- svež bosiljak za dekoraciju
sastojci za sirni namaz:
- 200 gr sitnog sira
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Baget isecite na kriške, pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
U manjoj posudi pomešajte ulje, origano i luk, pa premažite svaku krišku.
Stavite hleb da se peče 15 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme pripremiti namaz. Sve sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je namaz gotov.
Kriške hleba izvadite iz pleha, pa ih premažite sirnim namazom.
Odozgo poređajte pršutu i dekorišite svežim bosiljkom, a po želji možete dodati i masline.
Služite ih dok su topli.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegaf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Suzana
Ovo je neka alternativa, bruskete se prave sa maslinovim uljem, belim lukom i paradajzom. Svi ovi namazi nisu za brusketu
Podelite komentar
Gordana
Fantazija su brusketi s maslinovim uljem,origanom,belom lukom I bosiokom
Podelite komentar