Brze lepinje iz tiganja, vazdušaste i hrskave: Recept za testo bez kvasca

 ≫ 
  • 0

U hladnim zimskim danima vruć doručak od testa najbolji je način da se zagrejemo i obezbedimo energiju. Čak i ukoliko niste vešti u kuhinji, ovaj recept može da bude vaš izbor, jer se lepinje lako pripremaju i nema potrebe da čekate da testo naraste.

Lepinje su spolja hrskave, a iznutra meke, i možete ih služiti sa slanim ili slatkim namazom - u zavisnosti od toga kakav doručak više volite.

Sastojci:

  • 400 gr brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 200 ml hladne vode
  • 3 supene kašike ulja za testo
  • ravna supena kašika soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte hladnu vodu i ulje. Umesite glatko testo i ostavite da se "odmori" desetak minuta u posudi koju ste prekrili prozirnom folijom.

Testo podelite na desetak loptica, pa svaku lopticu razvucite u disk.

U tiganj sipajte dve kašike ulja, pa kad se ulje dobro zagreje spustite lepinju i pecite po dva-tri minuta sa svake strane.

Na isti način ispecite preostale lepinje, a pre nego što svaku spustite u tiganj obavezno dodajte dve kašike ulja.

Lepinje služite vruće.

Prijatno!

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti