Recept za pohovana pileća krilca kojima niko neće moći da odoli: Ovaj sastojak ih čini posebnim
![Pileća krilca Pileća krilca](https://xdn.tf.rs/2022/01/21/pileca-krilca-460x0.jpg)
Pileća krilca su pravi delikates, ako se pripreme na pravi način. Iako ne baš najzdravija, svakako je omiljena varijanta krilaca ona pohovana. Ona su mekana unutra, a hrskava spolja i odlično se slažu uz svaku salatu, sos ili prilog.
Mi vam donosimo recept sa posebnim sastojkom. Reč je o dimljenoj začinskoj paprici koji će krilcima dati jedinstven ukus, a ovoj jelo postaće vaš kec u rukavu kada treba da počastite veliko društvo ili iznenadne goste.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 3 kašičice soli
- prsohvat čilija
- 2 kašičice dimljene začinske paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika suvog vlašca
- 1 jaje
- 3 čaše brašna (200 ml)
- čaša vode (200 ml)
- 200 gr kornfleksa
Priprema:
Krilca oprati dobro i po zglobu ih iseći na dva dela. Treći i najmanji deo krilca odstranite. U veliku činiju stavite polovinu svih začina i dobro uvaljajte krilca.
U odvojenoj posudi dodajte ostatak svih začina, jednu šolju brašna, jaje i čašu vode. Smesa će biti gustine kao smesa za palačinke.
U jedan tanjir sipajte ostatak brašna, a u drugi izmrvljeni kornfleks.
U dublji sud sipajte veću količinu brašna, da krilca koja pržite plivaju u njemu.
Svaki komadić krilceta onda uvaljajte u brašno, pa umočite u tečnu smesu, a onda uvaljajte u kornfleks i spuštajte u vrelo ulje.
Pržite ih na srednje jakoj temepraturi i povremeno okrenite.
Otprilike je potrebno oko desetak minuta da budu gotova. Tako uradite sa svim ostalim krilcima.
Servirajte ih uz sos po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.