Recept za pohovana pileća krilca kojima niko neće moći da odoli: Ovaj sastojak ih čini posebnim

Pileća krilca su pravi delikates, ako se pripreme na pravi način. Iako ne baš najzdravija, svakako je omiljena varijanta krilaca ona pohovana. Ona su mekana unutra, a hrskava spolja i odlično se slažu uz svaku salatu, sos ili prilog.
Mi vam donosimo recept sa posebnim sastojkom. Reč je o dimljenoj začinskoj paprici koji će krilcima dati jedinstven ukus, a ovoj jelo postaće vaš kec u rukavu kada treba da počastite veliko društvo ili iznenadne goste.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 3 kašičice soli
- prsohvat čilija
- 2 kašičice dimljene začinske paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika suvog vlašca
- 1 jaje
- 3 čaše brašna (200 ml)
- čaša vode (200 ml)
- 200 gr kornfleksa
Priprema:
Krilca oprati dobro i po zglobu ih iseći na dva dela. Treći i najmanji deo krilca odstranite. U veliku činiju stavite polovinu svih začina i dobro uvaljajte krilca.
U odvojenoj posudi dodajte ostatak svih začina, jednu šolju brašna, jaje i čašu vode. Smesa će biti gustine kao smesa za palačinke.
U jedan tanjir sipajte ostatak brašna, a u drugi izmrvljeni kornfleks.
U dublji sud sipajte veću količinu brašna, da krilca koja pržite plivaju u njemu.
Svaki komadić krilceta onda uvaljajte u brašno, pa umočite u tečnu smesu, a onda uvaljajte u kornfleks i spuštajte u vrelo ulje.
Pržite ih na srednje jakoj temepraturi i povremeno okrenite.
Otprilike je potrebno oko desetak minuta da budu gotova. Tako uradite sa svim ostalim krilcima.
Servirajte ih uz sos po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.