Recept za piletinu punjenu spanaćem i krem sirom: Brzo i zasitno jelo za celu porodicu

   ≫ 
  • 0
Punjena piletina Foto: Shutterstock

Piletina je meso koje je verovatno najlakše za pripremu i sa kojim teško možete da pogrešite. Bareno, prženo, pečeno, punjeno raznim nadevima i filovima, pileće meso je uvek podjednako ukusno.

Ovo meso je uvek dobar izbor kada želite da napravite brz, ukusan, a zasitan obrok koji će oduševiti vaše ukućane. Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan, a ukoliko želite, uvek možete da dodate neku namirnicu ili začin po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 gr svežeg spanaća
  • 250 gr krem sira po izboru
  • so, biber
  • kašičica belog luka u prahu
  • ulje za podmazivanje

Priprema:

Pileća prsa isecite na malo deblje šnicle, pa ih dobro usolite i začinite.

Svaku šniclu zasecite po sredini, ali ne do kraja.

Meso ostavite u frižideru.

Spanać iseckajte sitno, pa ga pomešajte sa krem sirom, začinima i belim lukom u prahu.

Filom napunite meso i zatvorite ga čačkalicom, kako u toku pečenja ne bi previše iscurio. 

Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa poređajte meso.

Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Meso služite uz sos na bazi majoneza i omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti