Recept za pitu sa mesom i krompirom: Jelo koji se pamti i uvek se traži parče više

   ≫ 
  • 0
Pita sa mesom Foto: Shutterstock

Pita sa mesom i krompirom je savršeno jelo koje možete poslužiti i u svečanim prilikama, a da sva nepca budu zadovoljena. Osim za doručak i večeru, uz sezonsku salatu ova pita može biti kompletan obrok i kada je ručak u pitanju.

Priprema se brzo i lako, a krompir piti daje poseban ukus i ublažava ga, pa će se i onima koji nisu ljubitelji mesa veoma dopasti.

Osim krompira, praziluk umesto luka će od ove pite napraviti zalogaj koji se pamti.

Sastojci:

  • 500 gr tankih kora za pitu
  • 250 gr mlevenog mesa (junetina, svinjetina ili mešano)
  • 300 gr krompira
  • 300 gr praziluka
  • so
  • biber
  • vlašac
  • beli luk u prahu
  • 200 ml ulja
  • 200 ml kisele vode
  • susam i lan za posipanje

Priprema:

Praziluk isecite na tanke režnjeve, pa ga izdinstajte na polovini ulja i malo vode. Dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i sve zajedno dinstajte još desetak minuta.

Kada je meso gotovo, prebacite ga u činiju, pa dodajte izrendani krompir i sve izmešajte. Dodajte začine, ukoliko je to potrebno.

Kore podelite na gomilice po dve.

Ostatak ulja (100 ml) sjedinite sa kiselom vodom.

Koru premažite mešavinom ulja i vode, stavite drugu koru i u radite isto, a onda na početak nanesite fil duže cele strane, pa zamotajte čvrsto u rolat. Savijte ga kao potkovicu i stavite u podmazan pleh.

Tako radite dok imate materijala. Svaki rolat potom premažite ostatkom ulja i vode, pa po želji pospite susamom i lanom i pecite na 220 stepeni dok pita lepo ne porumeni.

Poslužite je toplu, a veoma je ukusna i kada se ohladi.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti