Živimo u vremenu kada skoro sve što zamislimo možemo da pronađemo u prvoj prodavnici. Ipak, činjenica je da domaću hranu, onu napravljenu u vašoj kuhinji ništa ne može da zameni.
Zato vam donosimo recept za domaća rezanca za supu koja su lepša od svih onih koji se nalaze na rafovima.
Stoga, izdvojte malo vremena i napravite domaća rezanca za supu i obradujte sebe i svoje ukućane. Ukoliko imate mašinu za rezanca koristite je, ako ne, nema potrebe za brigu, jer je rezanca moguće u potpunosti napraviti ručno.
Sastojci:
- 450 gr brašna
- 3 jaja pola
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U posudu stavite brašno, pa u sredini napravite blago udubljenje. Dodajte so i jaja.
Mesite sve dok se jaja i brašno ne sjedine.
Testo je tvrdo, ali elastično i takvo i treba da bude.
Testo ostavite da se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.
Dobijeno testo razvucite što je tanje moguće.
Isecite ha na široke trake, pa svaku dodatno rastanjite okladijom.
Na kuhinjski sto stavite čist stolnjak, pa porađajte trake i ostavite ih da se prosuše. Ukoliko je u prostoriji pretoplo, preko testa prebacite još jedan stolnjak kako bi se održala vlažnost.
Kada se testo prosuši, isecite ga na tračice na mašini za tu namenu. Ukoliko ipak radite ručno, traku nekoliko puta ispresavijatje po dužini, a onda secite rezanca.
Razdvojte ih odmah i poređajte na blago pobrašnjenom stoljnjaku. Kada se dobro osuše, čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji i koristite po potrebi.
Na isti način možete napraviti i domaće taljatele ili šira rezanca.
Prijatno!
Video: Specijalitet za oči u dušu: Taljatele od jestivog cveća
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Domaćica Gordana otkriva kako izgleda savršena trpeza za Svetog Nikolu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Suzana
Od 450g brašna i 3 jaja napraviće te rezance za celu godinu. Za početak je dovoljno od 1 jajeta.
Podelite komentar