Svinjske krmenadle iz rerne, sočne i ukusne: Recept za ručak koji se sam sprema

   ≫ 
  • 0
Meso, sos, šnicle Foto: Shutterstock

Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u posudu i na neko vreme zaborave na njih.

Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, veliki benefit je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka.

Sastojci:

  • 3 svinjske krmenadle
  • 1 kašika senfa
  • 300 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • vlašac
  • 1 kašika masti
  • 1 kocka za supu
  • 300 ml vode
  • peršun (po želji)

Priprema: 

Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle.

U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče.

Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.

Prijatno!

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti