• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svinjske krmenadle iz rerne, sočne i ukusne: Recept za ručak koji se sam sprema

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posla oko pripreme ima minimalno

  • 0
Meso, sos, šnicle Foto: Shutterstock

Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u posudu i na neko vreme zaborave na njih.

Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, veliki benefit je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka.

Sastojci:

  • 3 svinjske krmenadle
  • 1 kašika senfa
  • 300 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • vlašac
  • 1 kašika masti
  • 1 kocka za supu
  • 300 ml vode
  • peršun (po želji)

Priprema: 

Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle.

U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče.

Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.

Prijatno!

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti