Svinjske krmenadle iz rerne, sočne i ukusne: Recept za ručak koji se sam sprema

Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u posudu i na neko vreme zaborave na njih.
Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, veliki benefit je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka.
Sastojci:
- 3 svinjske krmenadle
- 1 kašika senfa
- 300 ml neutralne pavlake za kuvanje
- so
- biber
- vlašac
- 1 kašika masti
- 1 kocka za supu
- 300 ml vode
- peršun (po želji)
Priprema:
Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle.
U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče.
Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.
Prijatno!
Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.