• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za omlet iz rerne, gotov za tili čas: Savršen doručak za celu porodicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pripremu ovog ukusnog i hranljivog obroka nije potrebno mnogo vremena, niti umeća

  • 0
Omlet, omlet sa povrćem, kajgana, jaja Foto: Shutterstock

Nutricionisti odavno tvrde da je jedan od najhranljivijih doručaka onaj koji se sastoji od jaja, bilo prženih, bilo kuvanih. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.

Sastojci:

  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 100 grama seckane šunke
  • 8 jaja
  • 70 ml mleka
  • 70 gr kačkavalja
  • 1 kašika seckanog vlašca
  • ulje
  • 3 šampinjona
  • so, biber, malo slatke mlevene paprike
  • sveži peršun 

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem.

Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta.

Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite vlašcem, posolite, dodajte mlevenu papriku i pobiberite.

Prelijte jaja preko povrća i  šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite posudu u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. 

Omlet je gotov kada se sir rastopi.  Izvadite ga iz posude, pospite seckanim peršunom i poslužite topao. Najlepši je uz domaće kiselo mleko.

Prijatno!

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti