Recept za zapečene svinjske šnicle u belom sosu: Sočan zalogaj u kome ćete uživati

   ≫ 
  • 0
Svinjska pečenica Foto: Telegraf.rs

Skoro svaka domaćica ima svoj idealan recept i način na koji priprema šnicle. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.

Ipak, ko voli sočan zalogaj, najradije kuša šnicle u sosu, a mi vam donosimo one koje se pripremaju jednostavno i lako.

Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu. 

Sastojci:

  • 500 gr svinjskog filea
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 gr kačkavalja
  • 200 gr krem sira
  • 2 čena belog luka
  • so
  • ulje
  • peršunov list
  • mirođija
  • začini po ukusu

Priprema:

Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite.

Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje.

Dobijenu smesu prelijte preko mesa.

Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite začine.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena.

Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu, a uz njega odlično paše kiseli kupus kao salata.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti