Skoro svaka domaćica ima svoj idealan recept i način na koji priprema šnicle. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.
Ipak, ko voli sočan zalogaj, najradije kuša šnicle u sosu, a mi vam donosimo one koje se pripremaju jednostavno i lako.
Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu.
Sastojci:
- 500 gr svinjskog filea
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 gr kačkavalja
- 200 gr krem sira
- 2 čena belog luka
- so
- ulje
- peršunov list
- mirođija
- začini po ukusu
Priprema:
Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite.
Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle.
Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje.
Dobijenu smesu prelijte preko mesa.
Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite začine.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena.
Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu, a uz njega odlično paše kiseli kupus kao salata.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.