Recept za domaću kiselu pavlaku: Izdašna i ukusna, a uz vlašac dobićete i namaz

   ≫ 
  • 0
kisela pavlaka pavlaka Foto: Pixabay

Kisela pavlaka koristi se za razne salate, namaze, ali i kao dodatak sosevima i raznim jelima. Ona i nije baš tako jeftina u prodavnicama, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine jeftinije, brzo i lako kod kuće,a ukus će joj biti lepši i kremastiji od one kupovne.

Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka, a ako joj, na primer, dodate vlašac dobićete odličan namaz koji možete da poslužite za doručak, večeri ili užinu uz neko pecivo ili sendvič.

Sastojci: 

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 1 velika kašika kupovne kisele pavlake
  • so po ukusu

Priprema: 

Skuvajte i prohladite mleko, pa u njega umešajte kiselu pavlaku razređenu sa malo mlakog mleka.

Poklopite posudu pa je staviti u rernu zagrejanu na 50 stepen.

Ostavite dva sata u toploj pećnici da se ukiseli, pa izvadite i proverite da li je vrenje završeno. Ako jeste, posudu sa pavlakom stavite u frižider i ostavite je da prenoći.

Kada sutradan izvadite posudu iz frižidera, obložite je gazom tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i okačite da se dobro ocedi.

Znaćete da je pavlaka spremna kada više iz gaze ne bude kapala tečnost.

Prebaciti pavlaku  iz gaze u posudu u kojoj ćete je čuvati, posolite po ukusu i izmešajte. Možete je koristiti kao dodak jelima, ali i kao namaz ili osnovu za neku salatu.

Prijatno!

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti