Recept za domaću kiselu pavlaku: Izdašna i ukusna, a uz vlašac dobićete i namaz

Kisela pavlaka koristi se za razne salate, namaze, ali i kao dodatak sosevima i raznim jelima. Ona i nije baš tako jeftina u prodavnicama, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine jeftinije, brzo i lako kod kuće,a ukus će joj biti lepši i kremastiji od one kupovne.
Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka, a ako joj, na primer, dodate vlašac dobićete odličan namaz koji možete da poslužite za doručak, večeri ili užinu uz neko pecivo ili sendvič.
Sastojci:
- 1 litar punomasnog mleka
- 1 velika kašika kupovne kisele pavlake
- so po ukusu
Priprema:
Skuvajte i prohladite mleko, pa u njega umešajte kiselu pavlaku razređenu sa malo mlakog mleka.
Poklopite posudu pa je staviti u rernu zagrejanu na 50 stepen.
Ostavite dva sata u toploj pećnici da se ukiseli, pa izvadite i proverite da li je vrenje završeno. Ako jeste, posudu sa pavlakom stavite u frižider i ostavite je da prenoći.
Kada sutradan izvadite posudu iz frižidera, obložite je gazom tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i okačite da se dobro ocedi.
Znaćete da je pavlaka spremna kada više iz gaze ne bude kapala tečnost.
Prebaciti pavlaku iz gaze u posudu u kojoj ćete je čuvati, posolite po ukusu i izmešajte. Možete je koristiti kao dodak jelima, ali i kao namaz ili osnovu za neku salatu.
Prijatno!
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.