• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za kiflice sa slaninom: Pecivo od koga kreće voda na usta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema ništa ukusnije od toplog, domaćeg peciva nadevenog slaninicom

  • 0
Kiflice Foto: Shutterstock

Kiflice su uvek rado viđen gost na svakoj trpezi, a posebno kada je u pitanju doručak ili večera. Većina domaćica ima svoje posebne recepte za ovo pecivo.

Neke ih prave slane - sa sirom, šunkom i drugim nadevima, a neke vole i slatke - punjene džemom ili kremom.

U slanim varijacijama, za mnoge koji su ih probali, kažu da su neprevaziđene one sa slaninicom, za koje vam donosimo prepis.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • prstohvat šećera
  • 150 g slanine
  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da odstoji desetak minuta, pa pomešajte s ostalim sastojcima u dubljoj činiji. Zamesite testo. Trebalo bi da bude meko, ali ne i lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tečnosti.

Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vreme uključite rernu na 200 stepeni, umutite jaje, pripremite susam i punjenje. Testo debljine jedan centimetar podelite na tri dela i od svakog napravite oklagijom krug. 

Razvučene krugove isecite na šest delova koji izgledaju kao trouglovi, stavite na svako po tanko sečeno parče mesnate slanine i urolajte u kiflice. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Pecite 15 minuta ili dok ne poprime zaltnožutu boju.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti