Recept za kiflice sa slaninom: Pecivo od koga kreće voda na usta

   ≫ 
  • 0
Kiflice Foto: Shutterstock

Kiflice su uvek rado viđen gost na svakoj trpezi, a posebno kada je u pitanju doručak ili večera. Većina domaćica ima svoje posebne recepte za ovo pecivo.

Neke ih prave slane - sa sirom, šunkom i drugim nadevima, a neke vole i slatke - punjene džemom ili kremom.

U slanim varijacijama, za mnoge koji su ih probali, kažu da su neprevaziđene one sa slaninicom, za koje vam donosimo prepis.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica kisele pavlake
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • prstohvat šećera
  • 150 g slanine
  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Kvasac razmutite u toplom mleku s malo šećera. Pustite da odstoji desetak minuta, pa pomešajte s ostalim sastojcima u dubljoj činiji. Zamesite testo. Trebalo bi da bude meko, ali ne i lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tečnosti.

Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vreme uključite rernu na 200 stepeni, umutite jaje, pripremite susam i punjenje. Testo debljine jedan centimetar podelite na tri dela i od svakog napravite oklagijom krug. 

Razvučene krugove isecite na šest delova koji izgledaju kao trouglovi, stavite na svako po tanko sečeno parče mesnate slanine i urolajte u kiflice. Pre pečenja premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Pecite 15 minuta ili dok ne poprime zaltnožutu boju.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti