Recept za razlistanu pitu sa sirom: Ukusan doručak koji se pravi brzo i lako

 
 
 ≫ 
  • 4
Pita sa sirom, sirnica, burek, gibanica Foto: Shutterstock

Pite su većini ljudi omiljeni i najčešći izbor kada je doručak u pitanju. Sa sirom, mesom, zeljem, pečurkama, višnjama, grizom - uvek su rado viđen gost na trpezi.

Zato vam donosimo recept za ukusnu i brzu pitu sa sirom, koja se od tradicionalne gibanice razlikuje po tome što se kore seku na trake i prelivaju filom.

Priprema nije komplikovana, a ukus je neodoljiv.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu 
  • 400 g sira
  • 150 ml jogurta
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i so. Od celog pakovanja kora, odvojte pet kora, a četiri složite na prethodno nauljen pleh, tako da stranice kora vire.

Kore prelijte sa četiri kašike smese od kisele vode i ulja.

Preostale kore uvijte u rolat, pa ih secite na trake, otprilike jedan cenimetar debljine. 

Isečene tračice razlistajte i rasporedite po plehu. 

Ostavite ih tako 10 minuta, pa ih prelijte sa još četiri kašike smese od kisele vode i ulja.

U posudi izmrvite sir, pa dodajte jaja, prašak za pecivo, jogurt i mleko. Sjedinite, pa prelijte preko kora.

Zatvorite pitu korama koje vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode.

Koru koja vam je preostala stavite preko pite i sve dobro ušuškajte.

Opet prelijte sa malo mešavine od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta.

Pitu pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa se služite uz čašu hladnog jogurta.

Prijatno!

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sabina

    12. februar 2022. | 10:08

    Pita za doručak?

    Podelite komentar