Recept za pileći gulaš na potpuno drugačiji način: Trik je u načinu serviranja

   ≫ 
  • 0
slano jelo Foto: Telegraf.rs

Jedna od najpopularnijih kombinacija kada je reč o ručku na našim prostorima je meso i pire krompir.

Nedeljni ručak je gotovo nezamisliv bez kombinacije ovih jela, a domaćice ih rado spremaju jer su brza i retko ko može da im odoli.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 gr šampinjona
  • 500 ml paradajz soka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ulje
  • začini po ukusu

Priprema:

Krompir oljušite i operite, pa ga stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i dodajte so.

Kad se krompir skuva, prospite vodu. Krompir izgnječite viljuškom, pa dodajte je jednu kašiku putera, brašno i mleko.

Dobro umutite mikserom.

Pire krompir ostavite da se ohladi, a za to vreme pripremite meso i šampinjone.

U zagrejani tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte luk koji ste prethodno iseckali na kockice.

Šampinjone isecite na listiće, a belo meso na kockice.

Kada luk postane staklast, dodajte meso i pržite desetak minuta, dok ne porumeni. Potom dodajte šampinjone i dinstajte dok sva tečnost ne uvri.

Kada su meso i šampinjoni gotovi, sipajte paradajz sok, kašičicu šećera i smanjite vatru, pa poklopite i ostavite da se sve krčka pet minuta. Začinite po ukusu. 

Od hladnog pirea napravite osam loptica i udubljenje u sredini.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa poređajte polpete.

U svako udubljenje stavite gulaš i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Kada je jelo gotovo, služite ga toplog sa sezonskom salatom.

Prijatno!

Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti