Pamuk pecivo koje se topi u ustima: Recept koji će uspeti i početnicima u kuhinji
Pamuk pecivo je jedno od onih testa kojima niko ne može da odoli. Pravi se veoma jednostavno i teško da neće uspeti i početnicima u kuhinji.
Većinu sastojaka već imate u kuhinji, pa ne iziskuje nabavku posebnih namirnica. Kada ga jednom probate, pravićete ga uvek.
Sastojci:
- 600 gr brašna
- 350 ml toplog mleka
- 100 ml ulja
- 1 kesica kvasca
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 100 gr putera
- crni ili običan susam za posipanje
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer i kvasac, pa sačekajte da se kvasac aktivira. U posudu za mešenje sipajte aktivirani kvasac, so, ulje, jaje, dodajte brašno postepeno, pa zamesite glatko testo.
Ostavite na toplom mestu da narasta oko pola sata.
Testo podelite na jednake delove.
Svaki deo prstima ili oklagijom rastanjite u elpisu, premažite je omekšalim puterom, pa uvijte u rolatić. Rolat od testa savijte u pužić i ređajte u podmazan pleh.
Drugo jaje razmutite, pa premažite svako pecivo i pospite susamom ili nekim drugim semenkama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Služite tople uz slatke ili slane dodatke.
Prijatno!
Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.