Za kefir se od davnina zna da je izuzetno dobar za naše zdravlje, da uništava loše bakterije i doprinosi uspostavljanju balansa u organizmu, a odlično utiče i na poboljšanje imuniteta.
Recept za ovaj eliksir zdravlja veoma je jednostavan, jer se napitak pravi od samo dva sastojka - mleka i tibetanskih gljiva ili kefirnih zrnaca, koje možete kupiti u prodavnici zdrave hrane, a koristiti ih mnogo puta.
Sastojci:
- 1 puna kašika tibetanskih gljiva ( kefirnih zrnaca)
- 600 ml mleka
Priprema:
U teglu sipajte mleko sobne temperature, dodajte tibetansku gljivu i ostavite 24 sata na sobnoj temperaturi. Sutradan procedite kefir, mešajući kroz plastičnu cediljku plastičnom, silikonskom ili drvenom kašičicom lagano, da se gljive ne oštete. Kefir možete piti odmah.
Gljive perite vodom, svaki treći, dan. Stavite ih opet u čistu teglu s mlekom, pokrijte gazom, pa ostavite da prenoće. I ponovo ćete imati svež kefir. Vremenom, gljive se umnože, pa možete deo pokloniti nekom ili baciti.
U pripremi kefira koristiti isključivo plastične, staklene ili porcelanske sudove, nikako metalne jer metal nije preporučljivo dovoditi u vezu sa gljivama.
Prijatno!
Video: Anastasija namazala pokvaren jogurt na lice: Pet minuta u gadosti i smradu, ovo je gadno
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Seljak
Inače tibetanske gljive se mogu naći na svakoj pijaci.
Podelite komentar