Recept za malo drugačiji krompir-paprikaš: Može da se jede i u dane posta

   ≫ 
  • 0
Krompir paprikaš Foto: Telegraf.rs

Jelo na kašiku je uvek dobrodošlo, naročito u zimskim mesecima, a malo je onih koji ne vole krompir paprikaš.

Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.

Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira 
  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • čeno belog luka 
  • 3 šargarepe
  •  mlevena crvena paprika
  • so, suvi začin
  • biber
  • ulje

Piprema: 

Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta.

Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompir-paprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.

Poslužite vruće, uz prepečen hleb i salatu po želji.

Prijatno! 

Video: Nećete pogrešiti: Ako ne znate šta danas da skuvate, probajte zapečeni krompir sa kačkavaljem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti