Jelo na kašiku je uvek dobrodošlo, naročito u zimskim mesecima, a malo je onih koji ne vole krompir paprikaš.
Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.
Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- čeno belog luka
- 3 šargarepe
- mlevena crvena paprika
- so, suvi začin
- biber
- ulje
Piprema:
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta.
Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompir-paprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.
Poslužite vruće, uz prepečen hleb i salatu po želji.
Prijatno!
Video: Nećete pogrešiti: Ako ne znate šta danas da skuvate, probajte zapečeni krompir sa kačkavaljem
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.