Korpice od tortilja sa povrćem i kačkavaljem: Jelo koje se priprema za tili čas

   ≫ 
  • 0
Tortilje, povrće Foto: Shutterstock

Tortilje su sve više prisutne u domaćoj kuhinji, jer se jela sa njima mogu napraviti brzo, mogu biti slatka i slana i veoma su ukusne u svim varijantama.

Mogu se poslužiti za doručak ili večeru, a posebno su zanimljive verzije koje se poslužuju kao zakuska ili posluženje za goste.

Jedan od recepata koji je praktičan i za pripremu i služenje jeste i ovaj sa povrćem i kačkavaljem, a uz dodatak suhomesnatih proizvoda ili nekog sosa može biti kompletan obrok.

Sastojci:

  • 6 tortilja
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 manja tikvica
  • 1 srednji crveni luk
  • 150 gr kačkavalja
  • so
  • biber
  • suvi bosiljak
  • sveži bosiljak za dekoraciju

Priprema: 

Luk iseckajte na kockice, pa ga prodinstajte na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Paprike i tikvicu takođe iseckajte na kockice, pa dodajte luku i sve pržite dok višak tečnosti ne ispari.

Začinite solju, biberom i suvim bosiljkom, pa ostavite sa strane da se malo prohladi.

Pleh za mafine i projice podmažite, tortilje isecite na četiri dela, pa svaki stavite u udubljenje pleha.

U mlako povrće dodajte izrendani kačkavalj i ovom smesom punite korpice od tortilja.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i korpice pecite oko 15 minuta, dok ivice blago ne porumene.

Gotove korpice ukrasite listićima svežeg bosiljka. 

Poslužite tople uz dodatke po ukusu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti