Korpice od tortilja sa povrćem i kačkavaljem: Jelo koje se priprema za tili čas
Tortilje su sve više prisutne u domaćoj kuhinji, jer se jela sa njima mogu napraviti brzo, mogu biti slatka i slana i veoma su ukusne u svim varijantama.
Mogu se poslužiti za doručak ili večeru, a posebno su zanimljive verzije koje se poslužuju kao zakuska ili posluženje za goste.
Jedan od recepata koji je praktičan i za pripremu i služenje jeste i ovaj sa povrćem i kačkavaljem, a uz dodatak suhomesnatih proizvoda ili nekog sosa može biti kompletan obrok.
Sastojci:
- 6 tortilja
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 manja tikvica
- 1 srednji crveni luk
- 150 gr kačkavalja
- so
- biber
- suvi bosiljak
- sveži bosiljak za dekoraciju
Priprema:
Luk iseckajte na kockice, pa ga prodinstajte na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Paprike i tikvicu takođe iseckajte na kockice, pa dodajte luku i sve pržite dok višak tečnosti ne ispari.
Začinite solju, biberom i suvim bosiljkom, pa ostavite sa strane da se malo prohladi.
Pleh za mafine i projice podmažite, tortilje isecite na četiri dela, pa svaki stavite u udubljenje pleha.
U mlako povrće dodajte izrendani kačkavalj i ovom smesom punite korpice od tortilja.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i korpice pecite oko 15 minuta, dok ivice blago ne porumene.
Gotove korpice ukrasite listićima svežeg bosiljka.
Poslužite tople uz dodatke po ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.