• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korpice od tortilja sa povrćem i kačkavaljem: Jelo koje se priprema za tili čas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogu se poslužiti za doručak ili večeru, a posebno su zanimljive kao posluženje za goste

  • 0
Tortilje, povrće Foto: Shutterstock

Tortilje su sve više prisutne u domaćoj kuhinji, jer se jela sa njima mogu napraviti brzo, mogu biti slatka i slana i veoma su ukusne u svim varijantama.

Mogu se poslužiti za doručak ili večeru, a posebno su zanimljive verzije koje se poslužuju kao zakuska ili posluženje za goste.

Jedan od recepata koji je praktičan i za pripremu i služenje jeste i ovaj sa povrćem i kačkavaljem, a uz dodatak suhomesnatih proizvoda ili nekog sosa može biti kompletan obrok.

Sastojci:

  • 6 tortilja
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 manja tikvica
  • 1 srednji crveni luk
  • 150 gr kačkavalja
  • so
  • biber
  • suvi bosiljak
  • sveži bosiljak za dekoraciju

Priprema: 

Luk iseckajte na kockice, pa ga prodinstajte na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Paprike i tikvicu takođe iseckajte na kockice, pa dodajte luku i sve pržite dok višak tečnosti ne ispari.

Začinite solju, biberom i suvim bosiljkom, pa ostavite sa strane da se malo prohladi.

Pleh za mafine i projice podmažite, tortilje isecite na četiri dela, pa svaki stavite u udubljenje pleha.

U mlako povrće dodajte izrendani kačkavalj i ovom smesom punite korpice od tortilja.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i korpice pecite oko 15 minuta, dok ivice blago ne porumene.

Gotove korpice ukrasite listićima svežeg bosiljka. 

Poslužite tople uz dodatke po ukusu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti