Rolovane kobasice u lisnatom testu: Pecivo kome ne mogu da odole ni najveći izbirljivci

   ≫ 
  • 0
Rol kobasice, testo, pecivo Foto: Shutterstock

Brza jela koja se mogu poslužiti u svim prilikama su uvek poželjna. Iako se u Srbiji najčešće jedu rolovane viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara.

Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući.

Sastojci: 

  • 500 gr lisnatog testa
  • 12 tanjih kobasica
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Priprema: 

Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade.

Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine 2-3 cm.

Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti