• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za slanu štrudlu: Kombinacija ukusa koja osvaja na prvi zalogaj

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo i lako se priprema, a još brže nestaje

  • 0
Štrudla sa sirom i spanaćem Foto: Shutterstock

Štrudla je generacijama jedna od omiljenih poslastica. Punjene ukusnim nadevima, ove veknice su mnogima sinonim za detinjstvo i bakinu kuhinju.

Ipak, osim slatkih mogu se napraviti i u slanim varijantama, a jedna od omiljenih je kombinacija spanaća i sira.

Ovaj recept brzo će savladati i početnici u kuhinji, a njenom mirisu i ukusu neće odoleti ni deca, za koju važi da su najveći izbirljivci. 

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 300 ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 150 gr maslaca

sastojci za fil:

  • 300 gr sitnog sira
  • 300 gr spanaća
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Mleko zagrejte tako da bude mlako, pa ga u posudi pomešajte sa kvascem i šećerom. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

Dodajte otopljeni puter, jedno jaje, so i brašno, pa umesite glatko testo. Ostavite na toplom da nadođe. 

Spanać kratko blanširajte u slanoj vodi, ocedite ga i iseckajte sitno. Sjedinite sa sirom i posolite fil, ukoliko je to potrebno.

Testo istresite na nauljenu površinu, podelite na dva dela i svaki razvijte tanko oklagijom. Premažite oba dela testa polovinom fila, urolajte i stavite u pleh. 

Ostavite da štrudle narastu dok se rerna ugreje.

Jaje razmutite, pa premažite štrudle i stavite da se peku na 200 stepeni oko 45 minuta. 

Kada su štrudle pečene, ostavite ih da se malo ohlade, isecite i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti