Recept za slanu štrudlu: Kombinacija ukusa koja osvaja na prvi zalogaj

   ≫ 
  • 0
Štrudla sa sirom i spanaćem Foto: Shutterstock

Štrudla je generacijama jedna od omiljenih poslastica. Punjene ukusnim nadevima, ove veknice su mnogima sinonim za detinjstvo i bakinu kuhinju.

Ipak, osim slatkih mogu se napraviti i u slanim varijantama, a jedna od omiljenih je kombinacija spanaća i sira.

Ovaj recept brzo će savladati i početnici u kuhinji, a njenom mirisu i ukusu neće odoleti ni deca, za koju važi da su najveći izbirljivci. 

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 300 ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 150 gr maslaca

sastojci za fil:

  • 300 gr sitnog sira
  • 300 gr spanaća
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Mleko zagrejte tako da bude mlako, pa ga u posudi pomešajte sa kvascem i šećerom. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

Dodajte otopljeni puter, jedno jaje, so i brašno, pa umesite glatko testo. Ostavite na toplom da nadođe. 

Spanać kratko blanširajte u slanoj vodi, ocedite ga i iseckajte sitno. Sjedinite sa sirom i posolite fil, ukoliko je to potrebno.

Testo istresite na nauljenu površinu, podelite na dva dela i svaki razvijte tanko oklagijom. Premažite oba dela testa polovinom fila, urolajte i stavite u pleh. 

Ostavite da štrudle narastu dok se rerna ugreje.

Jaje razmutite, pa premažite štrudle i stavite da se peku na 200 stepeni oko 45 minuta. 

Kada su štrudle pečene, ostavite ih da se malo ohlade, isecite i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti