Burek sa sirom, bolji od onog iz pekare: Recept sa kojim nema greške
Pekarski proizvodi najčešći su izbor za doručak. Pored kiflica, pogačica i pereca, burek sa sirom spada u najomiljenije na našim prostorima.
Ali, nije uvek lako pronaći burek dobrog kvaliteta, ponajpre zbog sira koji ume da bude kiseo i da se raspada, uz korice koje nisu dovoljno hrskave, što kvari gastronomski doživljaj.
Ukoliko želite da obradujete ukućane dobrim burekom sa sirom od gotovih kora, isprobajte već proveren recept sa kojim nema greške.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 300 gr masnijeg sira
- 1 jaje
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
- so, po potrebi
Priprema:
Pomešajte kiselu vodu i ulje i posudu sa ovom smesom stavite sa strane.
Umutite jaje, dodajte ga siru i sve dobro izmešajte. Ukoliko sir nije dovoljno slan, posolite ga po ukusu.
Tepsiju namažite uljem, pa na dno stavite dve kore tako da malo vire preko ivica. Obe kore poprskajte mešavinom kisele vode i ulja, pa preko njih stavite još dve kore koje ćete malo zgužvati tako da ne izlaze iz tepsije i takođe poprskati mešavinom kisele vode i ulja. Odozgo stavite malo fila, pa nastavite da ređate kore i fil dok sve ne utrošite.
Krajeve kora koji izlaze iz tepsije preklopite preko bureka.
Preko poslednje dve kore sipajte ostatak mešavine kisele vode i ulja i pecite burek u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Video: Išli smo u Bor da probamo hamburek
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Džontra
Nema burek sa sirom
Podelite komentar
Njam
Niški burek sa sirom i mesom nešto najbolje.Probajte.
Podelite komentar
Smesni ste
Cuj burek sa sirom....hahahahahaha
Podelite komentar