Recept za susam kiflice punjene džemom od šljiva: Što duže stoje, to su lepše

 ≫ 
  • 0
susam kiflice, pecivo, testo, kolači foto Pixabay

Bilo da su slane ili slatke, kiflice su rado viđene na trpezama u kućama širom Srbije. Ako ste se uželeli malo neobičnijeg recepta, isprobajte ovaj koji kombinuje susam, džem od šljiva i majonez za premazivanje.

Kiflice će ostati ukusne i meke čak i posle nekoliko dana.

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 250 ml vode
  • kafena kašičica soli
  • kafena kašičica šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 gr susama
  • džem od šljiva
  • četiri supene kašike majoneza

Priprema:

Zagrejte vodu toliko da se smlači, pa je skinite sa vatre, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i malo brašna, pa ostavite da se kvasac aktivira.

Potom sipajte aktivirani kvasac u ostatak brašna, dodajte ulje i zamesite glatko testo.

Oklagijom razvijte testo u krug, premažite ga sa dve kašike majoneza, preklopite ga, pa ostavite da "odmori" desetak minuta. Potom ponovo oklagijom razvucite testo u krug, isecite na 16 delova u obliku trougla i u svaki trougao stavite kašiku džema od šljiva. Zarolajte kiflice, savijte ih u oblik potkovice, premažite ih preostalim majonezom, pa ih obilno uvaljajte u susam.

Ređajte kiflice u tepsiju obloženu pek papirom, pa ih pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti