• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za susam kiflice punjene džemom od šljiva: Što duže stoje, to su lepše

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealne su za užinu ili desert

  • 0
susam kiflice, pecivo, testo, kolači foto Pixabay

Bilo da su slane ili slatke, kiflice su rado viđene na trpezama u kućama širom Srbije. Ako ste se uželeli malo neobičnijeg recepta, isprobajte ovaj koji kombinuje susam, džem od šljiva i majonez za premazivanje.

Kiflice će ostati ukusne i meke čak i posle nekoliko dana.

Sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 250 ml vode
  • kafena kašičica soli
  • kafena kašičica šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 gr susama
  • džem od šljiva
  • četiri supene kašike majoneza

Priprema:

Zagrejte vodu toliko da se smlači, pa je skinite sa vatre, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i malo brašna, pa ostavite da se kvasac aktivira.

Potom sipajte aktivirani kvasac u ostatak brašna, dodajte ulje i zamesite glatko testo.

Oklagijom razvijte testo u krug, premažite ga sa dve kašike majoneza, preklopite ga, pa ostavite da "odmori" desetak minuta. Potom ponovo oklagijom razvucite testo u krug, isecite na 16 delova u obliku trougla i u svaki trougao stavite kašiku džema od šljiva. Zarolajte kiflice, savijte ih u oblik potkovice, premažite ih preostalim majonezom, pa ih obilno uvaljajte u susam.

Ređajte kiflice u tepsiju obloženu pek papirom, pa ih pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti