• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za vazdušaste puter-zemičke kao iz pekare: Meke kao duša, a ukus je neponovljiv

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toliko su dobre da ćete ih jesti umesto hleba

  • 0
Zemičke Foto: Pixabay

Teško da postoji osoba koja neće ogladneti kada oseti miris domaćih zemički koje su tek izvađene iz rerne. 

Za vas smo pripremili recept za mekane i vazdušaste zemičke, koje su idealna zamena za hleb, a mogu ih spremiti i početnici u kuhinji.

Savršene su kada želite da napravite doručak koji ćete poneti na posao, a možete ih mazati i slatkim i slanim namazima. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 125 ml vode
  • 125 ml toplog mleka
  • 100 ml ulja
  • 50 g putera
  • susam za posipanje

Priprema:

Vodu zagrejte tako da bude mlaka. U posudu stavite kvasac, šećer, pa prelijte vodom, promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

Mleko zagrejte, te ga u posudi pomešajte zajedno sa brašnom i kvascem. Dodajte so i ulje, pa zamesite testo i ostavite ga 30 minuta da nadođe.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite naraslo testo. Premesite ga i napravite 16 loptica.

Pleh u kom ćete peći podmažite sa 20 grama putera i pospite malo brašna, pa poređajte oblikovane zemičke. 

Prekrijte ih krpom i ostavite pola sata da odstoje pre pečenja. Zemičke premažite mlakom vodom i pospite susamom.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepni. Pečene zemičke premažite puterom i služite ih tople.

Prijatno!

Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti