Recept za vazdušaste puter-zemičke kao iz pekare: Meke kao duša, a ukus je neponovljiv
![Zemičke Zemičke](https://xdn.tf.rs/2022/03/03/zemicke-460x0.jpg)
Teško da postoji osoba koja neće ogladneti kada oseti miris domaćih zemički koje su tek izvađene iz rerne.
Za vas smo pripremili recept za mekane i vazdušaste zemičke, koje su idealna zamena za hleb, a mogu ih spremiti i početnici u kuhinji.
Savršene su kada želite da napravite doručak koji ćete poneti na posao, a možete ih mazati i slatkim i slanim namazima.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 125 ml vode
- 125 ml toplog mleka
- 100 ml ulja
- 50 g putera
- susam za posipanje
Priprema:
Vodu zagrejte tako da bude mlaka. U posudu stavite kvasac, šećer, pa prelijte vodom, promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
Mleko zagrejte, te ga u posudi pomešajte zajedno sa brašnom i kvascem. Dodajte so i ulje, pa zamesite testo i ostavite ga 30 minuta da nadođe.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite naraslo testo. Premesite ga i napravite 16 loptica.
Pleh u kom ćete peći podmažite sa 20 grama putera i pospite malo brašna, pa poređajte oblikovane zemičke.
Prekrijte ih krpom i ostavite pola sata da odstoje pre pečenja. Zemičke premažite mlakom vodom i pospite susamom.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepni. Pečene zemičke premažite puterom i služite ih tople.
Prijatno!
Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.