Recept za piletinu sa šampinjonima u kremastom sosu: Jelo u kom će uživati sva čula

Ukoliko nemate vremena da satima stojite u kuhinji spremajući ručak, a potreban vam je ukusan i zasitan obrok za celu porodicu, onda je kombinacija piletine i šampinjona idealno rešenje.
Sa ovim receptom možete da eskperimentišete, jer šampinjoni i piletina uspešno primaju razne sastojke i kombinacije ukusa.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 400 gr svežih šampinjona
- so, biber
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 200 ml pavlake za kuvanje
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Piletinu isecite na tanke, manje šnicle, a šampinjone na listiće.
Na zagrejan tiganj stavite puter, a kada se istopi, dodajte piletinu, začine, malo vode, belo vino, iseckan beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta.
Kada tečnost ispari, stavite i šampinjone i nastavite da pržite. Kada uvri tečnost od šampinjona, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da se sve krčka pet minuta.
Jelo ukrasite sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lala
Ukusnije je sa bukovačama...
Podelite komentar