Recept za đevreke punjene kačkavaljem i šunkom: Topli i hrskavi, nestaće iz tanjira za minut

   ≫ 
  • 0
punjeni đevrek Foto: Shutterstock

Retko ko može da odoli toplom pecivu, koje je hrskavo spolja, a meko i vazdušasto iznutra. Zato vam donosimo recept za ukusne punjene đevreke čiji je ukus bolji od onih iz pekare.

Đevreci sa šunkom i kačkavaljem ne samo da će vas oduševiti ukusom, već i načinom na koji se pripremaju jer su gotovi za tili čas.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 150 gr šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • 1 žumance za premazivanje
  • parmezan za posipanje 

Priprema:

Lisnato testo razvucite što tanje po dužini i isecite ga na deblje trake. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, a šunku isecite na kockice.

Svaku traku na širem delu zasecite od polovine, pa do kraja. 

Punjenje, odnosno šunku i kačkavljaj stavite bliže delu koji nije zasečen, pa napravite rolnicu i savijte je u đevrek.

Postupak ponovljate dok vam ne ponestane materijala. Đevreke slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Umutite žumance, pa premažite đevreke i pospite ih parmezanom.

Pecite ih u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Služite ih tople uz čašu jogurta.

Prijatno!

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti