Recept za đevreke punjene kačkavaljem i šunkom: Topli i hrskavi, nestaće iz tanjira za minut
Retko ko može da odoli toplom pecivu, koje je hrskavo spolja, a meko i vazdušasto iznutra. Zato vam donosimo recept za ukusne punjene đevreke čiji je ukus bolji od onih iz pekare.
Đevreci sa šunkom i kačkavaljem ne samo da će vas oduševiti ukusom, već i načinom na koji se pripremaju jer su gotovi za tili čas.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- 1 žumance za premazivanje
- parmezan za posipanje
Priprema:
Lisnato testo razvucite što tanje po dužini i isecite ga na deblje trake. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, a šunku isecite na kockice.
Svaku traku na širem delu zasecite od polovine, pa do kraja.
Punjenje, odnosno šunku i kačkavljaj stavite bliže delu koji nije zasečen, pa napravite rolnicu i savijte je u đevrek.
Postupak ponovljate dok vam ne ponestane materijala. Đevreke slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Umutite žumance, pa premažite đevreke i pospite ih parmezanom.
Pecite ih u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Služite ih tople uz čašu jogurta.
Prijatno!
Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu
(Telegaf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.