Jedno od jela koje skoro nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.
Domaćice ih uglavnom prave od mlevenog mesa, ali možda je vreme da probate nešto drugačije.
Ponekada je dobro napraviti male promene, a riblje ćufte su idealna zamena za one od junećeg ili svinjskog mesa, posebno u danima posta.
Sastojci:
- 1 kg bele ribe ili druge ribe po izboru
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g prezli
- 1/4 starog hleba
- 200 ml paradajz soka
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U lonac sipajte vodu, dodajte kašiku soli, pa stavite ribu da se kuva 15 minuta. Kada je gotova, očistite je od kostiju i kože, pa je sameljite.
Papriku, crni i beli luk iseckajte na kockice.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, dodajte crni luk, papriku i malo vode, pa sve dinstajte 10 minuta, a onda dodajte ribu i promešajte sve zajedno.
Zatim, u tiganj dodajte beli luk, so, biber i začine po ukusu. Hleb iseckajte što sitnije možete, pa dodajte u tiganj.
Sipajte oko 50 ml vode i dodajte prezle. Sve zajedno promešajte i pržite još pet minuta.
Smesu ostavite da se ohladi, a onda od nje pravite ćufte.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa spuštajte ćufte i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Temperaturu smanjite na minimum, pa ćufte zalijte paradajz sokom i kuvajte pet minuta.
Ćufte služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.