Recept za riblje ćufte u paradajz sosu: Posni ručak u kom će uživati cela porodica

   ≫ 
  • 0
ručak, recept, riblje ćufte Foto: Shutterstock

Jedno od jela koje skoro nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.

Domaćice ih uglavnom prave od mlevenog mesa, ali možda je vreme da probate nešto drugačije.

Ponekada je dobro napraviti male promene, a riblje ćufte su idealna zamena za one od junećeg ili svinjskog mesa, posebno u danima posta.

Sastojci:

  • 1 kg bele ribe ili druge ribe po izboru
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • 1/4 starog hleba
  • 200 ml paradajz soka
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

U lonac sipajte vodu, dodajte kašiku soli, pa stavite ribu da se kuva 15 minuta. Kada je gotova, očistite je od kostiju i kože, pa je sameljite.

Papriku, crni i beli luk iseckajte na kockice.

U zagrejan tiganj sipajte ulje, dodajte crni luk, papriku i malo vode, pa sve dinstajte 10 minuta, a onda dodajte ribu i promešajte sve zajedno.

Zatim, u tiganj dodajte beli luk, so, biber i začine po ukusu. Hleb iseckajte što sitnije možete, pa dodajte u tiganj.

Sipajte oko 50 ml vode i dodajte prezle. Sve zajedno promešajte i pržite još pet minuta.

Smesu ostavite da se ohladi, a onda od nje pravite ćufte.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa spuštajte ćufte i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.

Temperaturu smanjite na minimum, pa ćufte zalijte paradajz sokom i kuvajte pet minuta.

Ćufte služite uz omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti