Recept za posnu krompir-čorbu: Jelo "na kašiku" u kome će uživati cela porodica

   ≫ 
  • 0
krompir čorba Foto: Shutterstock

Krompir-čorba je jelo koje su naše bake rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijnti.

Ona posebno dobro dođe kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, pošto, uz salatu, može da predstavlja ceo obrok.

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 šargarepe
  • malo ulja
  • suvi začin
  • 1/2 kašičica crvene začinke mlevene paprike
  • 1 kašika brašna
  • biber i peršun po želji 

Priprema:

Operite, očistite i iseckajte krompir i šargarepu na sitne komadiće.

Luk isceckajte, pa ga kratko dinstajte na ulju, dodajte brašno, malo suve začinske paprike i kratko propržite. Zatim u ovu zapršku dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode koliko je potrebno za čorbu.

Dodajte suvog začina po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno.

Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta.  Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta.

Pobiberite po želji, ako volite dodajte, seckanog peršuna i poslužite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti