Recept za posnu krompir-čorbu: Jelo "na kašiku" u kome će uživati cela porodica

   ≫ 
  • 0
krompir čorba Foto: Shutterstock

Krompir-čorba je jelo koje su naše bake rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijnti.

Ona posebno dobro dođe kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, pošto, uz salatu, može da predstavlja ceo obrok.

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 šargarepe
  • malo ulja
  • suvi začin
  • 1/2 kašičica crvene začinke mlevene paprike
  • 1 kašika brašna
  • biber i peršun po želji 

Priprema:

Operite, očistite i iseckajte krompir i šargarepu na sitne komadiće.

Luk isceckajte, pa ga kratko dinstajte na ulju, dodajte brašno, malo suve začinske paprike i kratko propržite. Zatim u ovu zapršku dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode koliko je potrebno za čorbu.

Dodajte suvog začina po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno.

Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta.  Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta.

Pobiberite po želji, ako volite dodajte, seckanog peršuna i poslužite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti