Recept za posnu krompir-čorbu: Jelo "na kašiku" u kome će uživati cela porodica
Krompir-čorba je jelo koje su naše bake rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijnti.
Ona posebno dobro dođe kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, pošto, uz salatu, može da predstavlja ceo obrok.
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 šargarepe
- malo ulja
- suvi začin
- 1/2 kašičica crvene začinke mlevene paprike
- 1 kašika brašna
- biber i peršun po želji
Priprema:
Operite, očistite i iseckajte krompir i šargarepu na sitne komadiće.
Luk isceckajte, pa ga kratko dinstajte na ulju, dodajte brašno, malo suve začinske paprike i kratko propržite. Zatim u ovu zapršku dodajte povrće. Promešajte, pa nalijte vode koliko je potrebno za čorbu.
Dodajte suvog začina po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok ne proključa, mešajući povremeno.
Kad proključa, smanite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta.
Pobiberite po želji, ako volite dodajte, seckanog peršuna i poslužite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.