• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posni pilav sa bukovačom: Ovom jelu ni najveći gurmani neće moći da odole

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogati ukus i savršena aroma čine ovo jelo savršenim

  • 0
pilav, pirinač, ručak, recept Foto: Shutterstock

Pilav je starinsko jelo poreklom iz bliskoistočne kuhinje, a naše domaćice su uz male izmene recepta napravile pravi specijalitet.

Od same pomisli na sočni pirinač sa mesom većini ljudi polazi voda na usta, jer skoro ništa ne može da papira ovoj kombinaciji ukusa.

Ali, s obzirom na to da je u toku post, za vas smo pripremili recept za posnu verziju ovog jela. Bukovača će biti odlična zamena za piletinu.

Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 g bukovače
  • 1 šolja pirinča
  • so, biber
  • peršun za dekoraciju
  • začini po ukusu
  • ulje

Priprema:

Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.

Dinstajte ga tri minuta.

Šargarepu i belu luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.

Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine. Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.

Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.

Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.

Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti